DANCON-march 2004

Home Billeder Dagbog

Når danske soldater er udstationerede i udlandet, arrangerer de en march - den såkaldte DANCON-march. Det gør de selvfølgelig også i Kosovo. For hvert hold, der er i den danske bataljon, laves denne march, der i Kosovo er 25,6 km lang.

Søndag den 31. oktober 2004 deltog jeg i DANCON-marchen sammen med Matthias, en tysk IPO fra vores Forensic Unit i Peja.

Marchen startede i den danske lejr i Mitrovica, Camp Olaf Rye, kl. 0530, så vi kørte fra Peja omkring kl. 0300 for at nå at blive skrevet ind osv. Der var ca. 900 andre, der havde fået samme ide, men der var styr på det, så det gik rimeligt hurtigt.

Klar til start med ca. 10 kg oppakning:

Vi startede inde i lejren, og de første 7-8 km foregik på asfaltvejen. Herefter var det på grusveje. Den første halvdel af marchen gik vejen nogenlunde ligeud, men så gik det ellers opad over diverse bjerge.

    

Disse billeder er taget senere ude fra asfaltvejen, men i baggrunden ses den grusvej, hvor marchen begyndte at gå op ad, ligesom man kan se starten på de bjerge, som vi gik op over:

    

Umiddelbart inden vi begyndte opstigningen, var det blevet varmt, så trøjen skulle af. Samtidig skulle jeg lige have plastret en stor vabel:

    

Matthias og jeg gik stort alle kilometre på 10 minutter, men da vi brugte lidt tid på diverse pauser, tog det godt 4 timer og 40 minutter, inden vi godt trætte kunne gå i mål og få vores diplom og en fortjent medalje som bevis: